Uitnodiging Film en Debat van Movies that Matter Den Haag

Uitnodiging Film en Debat
Movies that Matter Den Haag

Locatie: Filmhuis Den Haag (Spui 191)
Datum: Zondag 11 januari 2015
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: 8,50 euro*
Reserveren: (070) 365 60 30
www.filmhuisdenhaag.nl

Op zondag 11 januari a.s. is de screening door Movies that Matter on Tour van de speelfilm Siddharth (2013) van regisseur Richie Mehta in het Filmhuis Den Haag.

De arme ritsenmaker Mahendra woont met zijn gezin in een provinciestadje in India. Hij komt nauwelijks rond en stuurt zijn twaalf jaar oude zoon Siddharth naar New Delhi voor een tijdelijke baan in een fabriek. Wanneer de jongen na enkele maanden niet naar huis komt, begint Mahendra zich ernstige zorgen te maken. Van lokale autoriteiten verneemt hij dat zijn zoon mogelijk slachtoffer is geworden van mensenhandel. Hij start de zoektocht naar zijn Siddharth: een haast onmogelijke missie in een land met 1,2 miljard inwoners. Prachtig verteld verhaal, gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van in India vermiste kinderen.

Na de film wordt een toelichting gegeven door Luuk Esser. Hij is als onderzoeker werkzaam bij de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en ook als promovendus bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie van de Universiteit Leiden.

Speelfilm, 96 min.
Gesproken taal: Hindi, Engels ondertiteld

This entry was posted in on International Law by Otto Spijkers. Bookmark the permalink.

About Otto Spijkers

Otto Spijkers is Professor of International Law at the China Institute of Boundary and Ocean Studies (CIBOS), Wuhan University. Previously, he was a lecturer of Public International Law at Utrecht University, Senior Research Associate with the Netherlands Institute for the Law of the Sea (NILOS), and researcher with the Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL). He is also a member of the Committee on the Role of International Law in Sustainable Natural Resource Management for Development of the International Law Association. He was a visiting lecturer at the University of Malta, the Grotius Centre for International Legal Studies of Leiden University, Xiamen University’s China International Water Law Programme (China), the China Institute for Boundary and Ocean Studies of Wuhan University (China), the Law School of the East China University of Political Science and Law (ECUPL) in Shanghai (China), the Università degli Studi di Salerno (Italy), and the Association pour la promotion des droits de l'homme en Afrique centrale (APDHAC) of the Université Catholique d’Afrique Centrale (Yaoundé, Cameroon). Previously, he was a PhD candidate and lecturer at the Grotius Centre for International Legal Studies at the University of Leiden. His doctoral dissertation, entitled The United Nations, the Evolution of Global Values and International Law, was published with Intersentia in 2011. He worked as public services coordinator at the Peace Palace Library, as international consultant and coordinator for the United Nations International Law Fellowship Programme, as intern for the Appeals Chamber of the International Criminal Tribunal for Rwanda, and as intern for the Office of Legal Affairs of United Nations Headquarters. Otto Spijkers is editor and author of the Invisible College Blog, the blog of the School of Human Rights Research. Otto Spijkers studied the basics of international relations at the University of Sussex. He then studied international law at the University of Amsterdam, New York University School of Law (exchange student), and the Hague Academy of International Law (2009 session). He studied philosophy at the University of Amsterdam and the University of Malta (exchange). He obtained a Diplôme approfondi de langue française.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *