Uitnodiging Film en Debat van Movies that Matter Den Haag

Uitnodiging Film en Debat
Movies that Matter Den Haag

Locatie: Filmhuis Den Haag (Spui 191)
Datum: Zondag 11 januari 2015
Aanvang: 14.00 uur
Toegang: 8,50 euro*
Reserveren: (070) 365 60 30
www.filmhuisdenhaag.nl

Op zondag 11 januari a.s. is de screening door Movies that Matter on Tour van de speelfilm Siddharth (2013) van regisseur Richie Mehta in het Filmhuis Den Haag.

De arme ritsenmaker Mahendra woont met zijn gezin in een provinciestadje in India. Hij komt nauwelijks rond en stuurt zijn twaalf jaar oude zoon Siddharth naar New Delhi voor een tijdelijke baan in een fabriek. Wanneer de jongen na enkele maanden niet naar huis komt, begint Mahendra zich ernstige zorgen te maken. Van lokale autoriteiten verneemt hij dat zijn zoon mogelijk slachtoffer is geworden van mensenhandel. Hij start de zoektocht naar zijn Siddharth: een haast onmogelijke missie in een land met 1,2 miljard inwoners. Prachtig verteld verhaal, gebaseerd op een werkelijke ontmoeting met ouders van in India vermiste kinderen.

Na de film wordt een toelichting gegeven door Luuk Esser. Hij is als onderzoeker werkzaam bij de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en ook als promovendus bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie van de Universiteit Leiden.

Speelfilm, 96 min.
Gesproken taal: Hindi, Engels ondertiteld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *